150 g smør
200 g brun farin
200 g sukker
3 æg
2 tsk. vaniljesukker
300 g mel
2 tsk. bagepulver
3 dl. Mælk
10 oreos hakket i stykker
1 muffinspande i metal
24 papirforme
200 g brun farin
200 g sukker
3 æg
2 tsk. vaniljesukker
300 g mel
2 tsk. bagepulver
3 dl. Mælk
10 oreos hakket i stykker
1 muffinspande i metal
24 papirforme
Frosting
2,5 pasteuriserede æggehvider
100 g sukker
220 g meget blødt usaltet smør (ikke margarine)
6 pulveriserede oreos
2,5 pasteuriserede æggehvider
100 g sukker
220 g meget blødt usaltet smør (ikke margarine)
6 pulveriserede oreos
- Forvarm ovnen til 180 grader
- Pisk smør, brun farin og sukker sammen med en elpisker
- Pisk æggene i – et af gangen
- Bland bagepulver, vaniljesukker og mel sammen
- Bland lidt af mælken i smørblandingen og tilføj derefter lidt af melblandingen – forsæt sådan til alle ingredienserne er sammenblandet
- Vend de hakkede Oreos i dejen
- Hæld dejen i papirformene – de skal være 2/3 fulde
- Bag cupcakes i 20 minutter, hvis kagerne bliver for brune for tidligt, læg da sølvpapir over dem og fortsæt bagningen
- Når kagerne er bagt, skal de afkøles fuldstændig inden frostingen smøres på
- Til frostingen piskes æggehvider og sukker med et piskeris over et vandbad til alt sukker er opløst – det tager et par minutter
- Tag skålen af varmen og pisk blandingen med en elpisker ca. 10 minutter til blandingen er fuldstændig kold og stiv
- Pisk det meget bløde smør i – lidt af gangen
Hvis blandingen begynder at skille eller klumpe – pisk blot videre, indtil den er glat igen - Vend de pulveriserede oreos i frostingen og dekorer kagerne
Det er en ret god idé, at øve sig i at lægge frostingen flot på kagerne. For det var da lidt af en udfordring! Men godt smager de altså, og så er de rigtig nemme at lave. nomnom
- Amalie
Ingen kommentarer:
Send en kommentar