Jeg har gjort det før og nu har jeg altså gjort det igen - nemlig lavet mit eget knækbrød! Hjemmebag skulle jo efter sigende være langt sundere end det hos bageren og i supermarket, og samtidig er det jo også hyggeligt at bage! Dette knækbrød er fuldkommen spækket med alverdens kerner, så mon ikke det er lidt sundt? hehe. Her kommer opskriften:
Ingredienser:
- 1 dl havregryn
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl hørfrø
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 3,5 dl hvedemel (her brugte jeg dog grahamsmel og knækkede hvedekerner)
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk salt
- 2 dl vand
- 1,25 dl olie
Fremgangsmåde:
- Rør havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, mel, bagepulver og salt sammen i en skål.
- Tilsæt vand og olie, og rør dejen godt sammen. Dejen skal være klistret.
- Læg et stykke bagepapir på bordet foran dig, hæld halvdelen af dejen op på papiret og læg endnu et lag bagepapir ovenpå.
- Rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir med en kagerulle. Læg det hele over på en bageplade og fjerne det øverste lag bagepapir.
- Gør det samme med den anden halvdel af dejen.
- Skær dejen ud i firkanter (eller hvad du vil) og bag knækbrødene i ca. 15 minutter ved 200 grader.
Det smager himmelsk og er rigtig godt som en snack!
-Amalie
Ingen kommentarer:
Send en kommentar